《RB同新進獨立樂隊共扶持 恨同盧凱彤合作》

《RB同新進獨立樂隊共扶持 恨同盧凱彤合作》

由於現場有不少獨立歌手及樂隊,去年與唱片公司約滿自組公司的RB說:「呢個音樂會好有意見,好多都係獨立音樂人,其實我哋依家都係獨立樂隊,喺後台都有同新進音樂人分享吓心得,雖然我哋間自組公司唔係做咗好耐,大家都有傾呢方面

《on.cc東網》2017年1月20日:

樂隊RubberBand(RB)與盧凱彤(Ellen)出席音樂會,由於現場有不少獨立歌手及樂隊,去年與唱片公司約滿自組公司的RB說:「呢個音樂會好有意見,好多都係獨立音樂人,其實我哋依家都係獨立樂隊,喺後台都有同新進音樂人分享吓心得,雖然我哋間自組公司唔係做咗好耐,大家都有傾呢方面意見。」

成員阿偉坦言見到台上的獨立新進音樂人勾起不少回憶,他說:「諗起自己初時夾Band情況,係好需要人去幫助,覺得今次個騷好有意義。(演出嘉賓不太有名?)有得玩好開心,反而好想有機會同Ellen合作,一直想唔同音樂人合作,加上一直好欣賞佢。」

原文地址:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170120/bkn-20170120164824955-0120_00862_001.html